Despre Cabana la munte Pietricica, din Piatra Craiului:

Despre Cabana la munte Pietricica, din Piatra Craiului:

Descriere: Cabana Pietricica - Piatra Craiului este o cabana singuratica, aflata in mijlocul padurii de brad, unde poti lasa deoparte grijile cotidiene la sfarsit de saptamana sau in orice perioada a anului, fiind tulburat doar de susurul paraiaselor de munte si uneori de animalele salbatice. Prin pozitia ei, Cabana Pietricica este singura pensiune din Dambovicioara izolata de civilizatie si fara vecini pe o raza de 3-4 Km, insa este dotata corespunzator si modern astfel incat sa fie solutia perfecta pentru o cazare la munte in weekend si varianta ideala pentru o cabana la munte de Craciun, de Revelion, de Paste sau de oricare alta sarbatoare din timpul anului.
 
Informaţii generale:
Cabana Pietricica este o cabana la munte, situata in partea sudica a Muntilor Piatra Craiului - Parcul National Piatra Craiului, intr-un cadru salbatic si izolat, la altitudinea de 1206 m, la confluenta Vaii Muierii cu Valea Ursului si la 4 Km mai sus de Cabana Brusturet.
Coordonate Google Earth: LAT. 45.468579, LONG. 25.209092

Accesul spre cabana se face din DN 73 Campulung Muscel-Brasov, prin satul Podul Dambovitei, comuna Dambovicioara, Cheile Dambovicioarei si Cabana Brusturet. Distanta totala din DN 73 pana la Cabana Pietricica este de 16 Km, dintre care ultimii 4 Km sunt pe drum forestier, dar cu marcaj turistic omologat(triunghi albastru). 

Pentru grupuri organizate, optional se poate asigura transportul dus-intors(contra cost), cu microbuzul, din orice punct al tarii.

Dotari:
-13 locuri de cazare in 5 camere incalzite cu sobe de teracota;
-bucatarie cu vesela, frigider, aragaz si apa curenta;
-sala de mese spatioasa, de 30 mp;
-panouri solare si invertor pentru energie electrica permanenta(220V), iar in caz de o eventuala avarie, exista si un generator profesional pe benzina(220V/3KW);
-TV cu parabolica si semnal de telefonie mobila ORANGE, VODAFONE, TELECOM, DIGI;
-baie cu dus, boiler pe lemne si WC.
Asa cum ii sta bine oricarei forme de cazare la munte, Cabana Pietricica este o cabana cu semineu in living, acesta incalzind deopotriva atmosfera din interior si inimile musafirilor!
 

Obiective turistice: 
Cheile Dambovicioarei; Pestera Dambovicioarei; Trasee turistice cu marcaje omologate pentru drumetii montane cu urcare spre creasta Pietrei Craiului prin Vf-ul Pietricica-Saua din Funduri, sau prin zona Cabana Brusturet-Poiana Grind-Refugiul Grind; Trasee turistice cu marcaje omologate pentru biciclete, in lungime de zeci de Km, pe drumurile forestiere si pe potecile din Parcul National Piatra Craiului; Pentru iubitorii de speologie recomandam cele 161 de pesteri din Muntii Piatra Craiului, dintre care 62 de pesteri fiind in sudul masivului, in bazinul Dambovicioarei, din care face parte zona inconjuratoare a Cabanei Pietricica.
 
Tarife: Desi este extrem de bine utilata si ingrijita, prin tarifele practicate, Cabana Pietricica poate fi catalogata ca o cabana ieftina in segmentul ei de astfel de forme de cazare. Cu alte cuvinte, este o varianta de cazare la munte, cu tarife de bun simt, accesibile tuturor buzunarelor: -inchiriere integrala, maxim 12-13 persoane - 450 lei/noapte.