Despre Cabana Pietricica

Despre Cabana Pietricica

Descriere:
Cabana Pietricica este un loc in care poti lasa deoparte grijile cotidiene la sfarsit de saptamana sau in orice perioada a anului, fiind tulburat doar de susurul paraiaselor de munte si uneori de animalele salbatice.
 
Informaţii generale:
Cabana montana "Pietricica" se afla situata in partea sudica a Muntilor Piatra Craiului - Parcul National Piatra Craiului, intr-un cadru salbatic si izolat, la altitudinea de 1206 m, la confluenta Vaii Muierii cu Valea Ursului si la 4 Km mai sus de Cabana Brusturet.
Coordonate Google Earth: LAT. 45.468579, LONG. 25.209092

Accesul spre cabana se face din DN 73 Campulung Muscel-Brasov, prin satul Podul Dambovitei, comuna Dambovicioara, cheile Dambovicioarei si cabana Brusturet. Distanta totala din DN 73 pana la cabana Pietricica este de 16 Km, dintre care ultimii 4 Km sunt pe drum forestier. 

Pentru grupuri organizate, optional se poate asigura transportul dus-intors(contra cost), cu microbuzul, din orice punct al tarii.

Dotari:
-13 locuri de cazare in 5 camere incalzite cu sobe de teracota;
-bucatarie cu vesela, frigider, aragaz si apa curenta;
-sala de mese cu semineu;
-panouri solare si invertor pentru energie electrica permanenta(220V), iar in caz de o eventuala avarie, exista si un generator profesional pe benzina(220V/3KW);
-TV cu parabolica si semnal de telefonie mobila ORANGE, VODAFONE, TELECOM, DIGI;
-baie cu dus, boiler pe lemne si WC.

Obiective turistice: Cheile si Pestera Dambovicioarei, trasee de urcare in creasta Pietrei Craiului, prin Vf-ul Pietricica-Saua din Funduri.
 
Tarife:  - inchiriere integrala, 10-13 persoane - 400 lei/noapte, minim doua nopti;
             - pentru o singura noapte, pretul este de 600 lei, iar pentru mai mult de trei nopti, pretul se poate negocia.